Clatite cu dovleac, miere si nuci

Din categoria retetelor pregatite “cu ce mai avem prin casa”, astazi vreau sa va impartasesc o reteta foarte simpla, dar foarte gustoasa, satioasa si cu un numar rezonabil de calorii.

Am realizat ca in ultima vreme am tot ales sa-mi pregatesc ca si “ceva dulce” dovleac copt cu scortisoara. Pentru gustul meu este un desert suficient de dulce si este si foarte satios, datorita fibrelor din dovleac, iar vestea buna este ca are si foarte putine calorii, 20 kcal/100g, deci pot manca 500g de dovleac copt si consum doar 100 kcal. E wooow!

Si pentru ca stiu ca are asa putine calorii, m-am gandit ca “imi permit” sa-mi imbogatesc putin reteta de dulce, sa caut mai multe combinatii gustoase, fara sa imi fac probleme pentru mentinerea greutatii.

Mai intai am descoperit ca as putea adauga peste dovleacul copt cu scortisoara si putina nuca coapta si o lingurita de miere si obtin un desert absolut delicios si foarte satios, care poate tine loc cu succes chiar de un mic dejun.

Si cum imi place foarte mult “sa ma joc” in bucatarie si sa experimentez retete noi, am descoperit cum pot sa combin cateva ingrediente simple si sa-mi pregatesc desertul meu preferat: clatite…clatite cu dovleac, miere si nuci.

Cum va spuneam si la inceputul articolului, este o reteta compusa din ingrediente care se mai gaseau prin casa ratacite, reteta a luat nastere “din pofta” si nu a fost gandita si pregatita, cu lista de cumparaturi si toate cele, asa cum fac in mod normal. Uneori trebuie sa mai gasesc si solutii de moment si astfel incepe “joaca”.

Asadar, pentru patru portii de clatite, am combinat urmatoarele ingrediente:

  • Dovleac copt (simplu sau cu scortisoara, dupa cum doriti) – 500g (2 cani);
  • Oua – 2 bucati;
  • Faina de ovaz – 150g (o ceasca);
  • Apa – 200 ml (o cana);
  • Ulei de cocos sau unt normal – 2 linguri;
  • Praf de copt – jumatate de plic (5g).

Pentru servire:

  • Nuci coapte – 50g (6 jumatati la portie);
  • Miere – 120g (3 lingurite rase la fiecare portie).

Mod de preparare:

Mai intai am copt dovleacul, pe care l-am pudrat cu scortisoara inainte de a-l introduce la cuptor. Am copt o tava de cuptor plina cu o zi inainte, iar pentru reteta am folosit cam jumatate de tava.

Intr-un bol mai mare am pasat dovleacul copt cu blenderul vertical, am adaugat ouale, iar apoi am continuat sa amestec cu mixerul. Treptat, am incorporat in continuare uleiul, apa si faina si am obtinut o compozitie cu o consistenta destul de groasa, dar care totusi curge.

Intr-o tigaie non-adeziva am copt 12 clatite groase si pufoase (2 minute pe fiecare parte), cu diamentrul de aproximativ 12-13cm, dupa care am copt timp de 2-3 minute si nuca tocata.

O portie inseamna 3 clatite unse cu 3 lingurite rase de miere, peste care am presarat nuca tocata si coapta, cam o lingura.

Valorile nutritionale pentru o portie de clatite cu dovleac, miere si nuci sunt:

  • Proteine – 12g;
  • Lipide – 16.5g;
  • Glucide – 67g;
  • Fibre – 4g;
  • Calorii – 470kcal.

Aceasta reteta poate fi pregatita pentru micul dejun sau chiar si ca desert servit intre mese, oricum ar fi, este o masa foarte gustoasa, dulce si satioasa, si cu siguranta satisface “pofta de dulce” pentru intreaga zi.

Va invit sa o incercati si voi!

 

Solicită programare

E simplu! Completeaza formularul de mai jos și în maxim 48 ore vei fi contactat pentru stabilirea programării.