Cum slabim sanatos

Procesul de slabire este perceput de catre organismul nostru ca un stres suplimentar si bineinteles ca va reactiona in consecinta.

In natura, orice organism, de la parameci si pana la balena ucigasa, dar mai putin omul, se dezvolta si creste pana la maturitate, fara sa faca excese, conform structurii sale genetice. In natura nu exista exces alimentar, sedentarism si obezitate. Doar omul si animalele sale de companie sau pe care le creste in captivitate, au ajuns sa se alimenteze excesiv, sa limiteze drastic activitatea fizica si sa acumuleze kilograme in exces.

Asadar, slabirea, fiind un proces contra naturii, o modalitate prin care organismul trebuie “sa dea inapoi”, acesta opune rezistenta si face tot posibilul sa mentina starea actuala. Cu toate acestea, excesul ponderal prezinta un risc mai mare decat procesul de slabire si este necesar sa luam masuri cat mai repede posibil, fara sa asteptam sa acumulam prea multe kilograme in exces.

O slabire corecta inseamna indeplinirea concomitenta a urmatoarelor conditii:

– Reducerea apei retinute in exces in tesuturi;
– Reducerea continutului intestinal;
– Reducerea masei tesutului adipos;
– Pastrarea masei musculare si a masei osoase;
– Hidratare eficienta;
– Evitarea infometarii care poate priva organismul de elementele nutritive;
– Restrictie calorica, dar nu dura (in jur de 500kcal mai putin fata de necesar), astfel incat organismul sa apeleze si la tesutul adipos ca sursa de energie;
– Activitate fizica eficienta si crescuta lent-progresiv, potrivita fiecaruia;
– Program alimentar echilibrat, diversificat si personalizat stilului de viata, conditiei de sanatate si preferintelor fiecarui individ;
– Motivatie interioara, disciplina, organizare si actiune.

Dupa urmarea unui program de slabire, la fel de importanta, daca nu chiar mai importanta, este mentinerea greutatii respective. Oricine poate slabi, unii chiar cu mare usurinta, dar numai cativa reusesc apoi sa isi mentina greutatea optima, iar acest lucru depinde de metoda de slabire si de ritmul in care s-a facut.

Ritmul ideal este ritmul in care fiecare individ reuseste sa inteleaga si sa deprinda noile obiceiuri, mai sanatoase decat cele de dinainte. Secretul mentinerii greutatii este adoptarea unor obiceiuri cat mai sanatoase posibil pentru vremurile in care traim si pastrarea lor pe tot parcursul vietii. Cu cat stam mai mult la o greutate, cu atat va fi mai usor sa o mentinem pe termen lung.

In concluzie, putem slabi intr-un mod sanatos, in ritmul nostru propriu, cu rabdare si toleranta fata de noi insine, dar avand o motivatie puternica interioara, un scop bine stabilit si un program eficient pentru realizarea lui si mentinerea rezultatelor.

Pentru a va ajuta in acest sens, am scris cartea “Cum sa slabesti fara sa urmezi o dieta stricta” pe care o poti achizitiona de aici.

 

Solicită programare

E simplu! Completeaza formularul de mai jos și în maxim 48 ore vei fi contactat pentru stabilirea programării.