Scapa cine stie!

In ziua de astazi, in ceea ce priveste sanatatea noastra, scapa cine stie, nu mai scapa cine poate. Ce vreau sa spun cu asta? Omul, ca specie, nu se naste cu instinctul de a manca potrivit pentru organismul lui, omul trebuie sa invete sa aleaga alimentele de care are nevoie. Si mai mult decat atat, are nevoie mai intai sa constientizeze si sa inteleaga ca e important sa se ocupe de acest lucru. Nu este un lucru derizoriu sa discutam despre ceea ce mancam, ci este vital sa invatam si sa ne preocupam de acest aspect al vietii noastre, altfel, vom suporta consecintele.

Ce consecinte? Cred ca cea mai evidenta problema in zilele noastre este obezitatea, care este caracteristica omului, in natura ea nefiind cunoscuta. Nu exista in mod natural fiinte obeze, decat omul si animalele lui pe care le-a domesticit si le-a imbolnavit. Omul a perturbat lanturile trofice naturale arogandu-si dreptul de a consuma o cantitate mai mare de biomasa decat cea rezervata pentru el. Deoarece obezitatea nu este o stare naturala, nici procesul de slabire nu este unul natural, ba chiar este un proces care se produce contra naturii. In mod natural, organismul uman este conceput pentru a creste, pentru a se dezvolta si nu pentru a da inapoi, tocmai de aceea, procesul de slabire este atat de anevoios, deoarece este nefiresc.

De ce ajungem totusi la obezitate? Deoarece ne dam sanatatea pe iluzia unei false bunastari, facem sacrificii pentru obtinerea unui confort morbid, si toate acestea le facem din nestiinta, iar mai trist decat atat este faptul ca asta transmitem mai departe si copiilor nostri.

Copilul pana la 10-11 ani nu este responsabil, nu discerne astfel incat sa-si aleaga alimentele de care are nevoie, el pur si simplu imita comportamentele adultilor din jurul lui si face alegerile pe care le vede la parintii lui si la persoanele care il inconjoara in cea mai mare parte a timpului, iar cei mai multi dintre ei continua cu acele obiceiuri, cele mai multe fiind nocive, pana la finalul vietii.

Ce avem de facut ca sa stim? Sa invatam continuu. Asa cum am invatat sa mergem in picioare, sa vorbim, sa scriem, sa citim, sa practicam o meserie, etc., tot asa trebuie sa invatam si legile naturii, sa ajungem sa ne cunoastem organismul si sa descoperim care alimente ne sunt folositoare si care nu, fiecaruia dintre noi. E foarte simplu in zilele noastre, deoarece informatie exista peste tot, trebuie doar sa constientizam si sa intelegem ca sanatatea noastra e responsabilitatea noastra.

Eu mi-am propus sa va impartasesc in continuare, pe acest blog, cele mai relevante si utile informatii legate de sanatate, nutritie si un stil de viata echilibrat. Va invit sa va abonati la newsletter pentru a primi saptamanal recomandarile cele mai simple si usor de aplicat pentru o sanatate optima. Pentru abonare click aici.

Va astept cu drag!

 

Solicită programare

E simplu! Completeaza formularul de mai jos și în maxim 48 ore vei fi contactat pentru stabilirea programării.